srijeda, 19. rujna 2012.

Poraz Budućnosti u Gračanici

Budućnost je u okviru 6. kola Prve lige FBiH poražena u Gračanici kod trenutnog lidera prvenstva ekipe Bratstva rezultatom 2-0. Za svega nekoliko minuta Bratstvo je postiglo 2 gola i riješilo pitanje pobjednika. U razmaku od 29. do 33. minute za Bratstvo su pogađali Šako, te Pantić i domaćinima donijeli nova 3 vrijedna boda.

Bratstvo u 1. poluvremenu dominantnija ekipa. Nizale su su prilike domaćih pred golom Husića, no Budućnost je uspjela sačuvati svoj gol sve do 29. minute kada Šako finim udarcem matira Husića za vodstvo Bratstva. Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 33. minuti Pantić sjajnim udarcem iz slobodnog udarca povećava prednost Bratstva na 2-0.

U 2. poluvremenu ekipa Bratstva smanjila tempo, te se uglavnom fokusirala na odbranu svog gola i čuvanju prednosti od 2-0. Tek zadnjih pola sata igre Budućnost je uspjela uspostaviti terensku incijativu i počela prijetiti golu Šabića koji se u nekoliko navrata istakao, te odbranio svoj gol. Budućnost do kraja nije uspjela doći do utješnog pogodka te je ostalo 2-0 za Bratstvo.

U narednom kolu koje je na rasporedu 22.09.2012. Budućnost dočekuje visočku Bosnu. Utakmica je na rasporedu od 16 sati.




Nema komentara:

Objavi komentar