četvrtak, 14. studenoga 2013.

Čapljinski klubovi u 2 navrata bolji od Budućnosti

Banovićki tim je ponovo ušao u rezultatsku krizu, a u 2 uzastopna kola Budućnost je protiv čapljinskih timova ubilježila 2 teška poraza. Najprije je GOŠK u Gabeli deklasirao banovićki tim sa ubjedljivih 4-0. Neprisebnost i neorganizovanost obrane, te par grešaka golmana Husića su kumovali visokom porazu. Iako Budućnost nije pružila loš otpor, nasuprot Banovićani su imali par izglednih prilika za gol, visok poraz ostavlja itekako gorak ukus. Da stvar bude još gora pobrinuo se drugi tim iz Čapljine, istoimeni gosti su prethodnog vikenda u Banovićima slavili sa visokih 3-1 i time Budućnost gurnuli u donji dio tabele, tačnije na 11. mjesto sa samo 2 boda više od predposljednjeg Podgrmeča.

U jednoj dinamičnoj i otvorenoj utakmici bolje su se snašli gosti iz Čapljine i sasvim zasluženo odnijeli puni plijen iz Banovića. Bio je to treći ovosezonski domaći poraz Budućnosti, a ujedno i 8. ovosezonski poraz. Neočekivano loš start Budućnosti, koja je prije početka sezone bila pretendent za sami vrh tabele. Nakon par izglednih prilika za gol na obje strane, do vodstva prvi stižu gosti iz Čapljine. Nakon jedne brze i odlično izvedene akcije stižu do vodstva. No, slavlje gostiju nije dugo trajalo, već u narednom napadu zeleno-crni nakon autogola stižu do poravnanja. Kako se sve zbilo pred kraj 1. dijela na odmor se otišlo pri rezultatu 1-1.

Drugo poluvrijeme bolje otvara banovićki tim i nakon nekoliko prilika, hladan tuš na Gradskom stadionu u Banovićima. Sjajno izvedena kontra bila je dovoljna za novo vodstvo gostiju iz Čapljine, koji su strpljivo vrebali svoju priliku za gol. Poslije 2. pogodka Čapljine bilo je jasno da će Budućnost morati krenuti na sve ili ništa, što je mač sa 2 oštrice. Upravo to se i desilo, kada u jeku napada domaćeg tima Čapljina nakon još jedne kontre stiže do 3. pogodka i time je postavljen konačan rezultat ovog susreta. Tako Budućnost nakon 13 odigranih kola ima isto toliko bodova i nalazi se na 11. poziciji sa 4 pobjede 1 remijem i čak 8 poraza.

Već u narednom kolu Budućnost će imati priliku za nova 3 boda kada u Banoviće stiže predposljednja ekipa na prvoligaškoj tabeli Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Nema komentara:

Objavi komentar