ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Novi gostujući poraz Budućnosti

U okviru 20. kola Prve lige FBiH fudbaleri Budućnosti su gostovali u Konjicu kod domaćeg Igmana gdje su ubilježili novi gostujući poraz. Domaći igrači slavili su minimalnu, ali vrijednu pobjedu sa kojom mogu rasterećenije ući u nastavak prvenstva. Bio je to derbi donjeg dijela tabele i direktan okršaj u borbi za opstanak, a na kraju je do punog plijena stigao Igman i tako Budućnost doveo u nezgodnu situaciju. Zeleno-crnim do kraja sezone predstoji grčevita borba za očuvanje statusa prvoligaša i naredne sezone.

Utakmica nije donijela mnogo uzbuđenja, tek poneliko prilika na obje strane. Vrlo dosadnu i tromu utakmicu riješio je Nedim Kudra golom iz 36. minute čime je svom timu donio vrijednu pobjedu. Nakon prekida Kudra je glavom pogodio gol nemoćnog Husića za veliku pobjedu Igmana. Budućnost do kraja susreta nije uspjela napraviti ništa i tako su Banovićani ponovo ostali bez gostujućih bodova. Pored loše i neorganizovane igre ponajviše brine realizacija koja je na jako niskom nivou. Tako je Budućnost u 10 gostujućih utakmica postigla tek 5 pogodaka, a u dosadašnjih 10 gostujućih susreta zeleno-crni su osvojili svega 1 bod i to u 6. kolu kod fenjeraša Troglava. Za klub renomea kakav ima Budućnost ovo je sramotan podatak i sa ovakvom igrom teško je za očekivati da će Budućnost i naredne sezone biti član Prve lige FBiH.

Naredno kolo Budućnost je slobodna budući da je Troglav odustao od daljnjeg toka takmičenja zbog teške finansijske krize koja potresa klub iz Livna. Budućnost će tako doći do nova 3 boda službenim rezultatom 3-0. Lagani bodovi koji dolaze u pravom trenutku, no pitanje je da li bi sa ovakvom formom i igrom stigli do bodova u tom susretu kada bi se isti igrao.

Nema komentara:

Objavi komentar