petak, 18. travnja 2014.

Budućnost stigla do vrijednog boda


Fudbaleri Budućnosti su stigli do vrijednog boda u Doboju (Kakanj) gdje su u sklopu 22. kola Prve lige FBiH snage odmjerili sa domaćinom Mladosti. Uz mnoštvo prilike na obje strane, te otvorenu i ofanzivnu igru krajnji rezultat glasio je 1-1. Strijelac za Budućnost je nakon kratkog "posta" bio najbolji strijelac zeleno-crnih ove sezone Muhamed Mujić. On je u 56. minuti pogodio iz jedanaesterca i tako svom timu donio izuzetno važan bod koji Budućnost ostavlja u igri za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Prvo poluvrijeme derbija donjeg dijela tabele pripalo domaćim fudbalerima koji su uspjeli napraviti nekoliko izglednih situacija. Do vodstva su domaći stigli pogodkom Kovača u 30. minuti susreta. Budućnost je odoljevala napadima domaćina do tog trenutka. Ponajviše zahvaljujući raspoloženom golmanu Husiću i neprisebnosti igrača Mladosti zeleno-crni su na odmor otišli sa deficitom od jednog gola.

Već na samom početku 2. poluvremenu Banovićani su domaćinu dali do znanja da se neće predati i da će u nastavku krenuti agresivnije na sve ili ništa, budući da nisu imali šta izgubiti. Potpuni kontrast u igri ekipe koju je sa klupe vodio Munever Rizvić, kada je u pitanju 1. i 2. poluvrijeme. Hrabrija, ofanzivnija i odvažnija igra urodila je plodom u 56. minuti kada je Kavazović nepropisno srušen u šesnaestercu Mladosti, a glavni sudija ovog meča pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Mujić. Nakon gola Budućnost zaigrala još bolje i u nastojanju da iskoriste šok koji su priredili domaćinima prokockali su nekoliko odličnih prilika koje su mogle donijeti i sva 3 boda. Kao što su domaćini bili neprisebni u 1., tako su i fudbaleri Budućnosti bili neprisebni u 2. poluvremenu, te je utakmica završena najrealnijim rezulatom 1-1 i podjelom bodova. Vrijedi istaći i to da je Budućnost posljednjih 10-ak minuta susreta igrala sa igračem manje zbog crvenog kartona kojeg je u 82. minuti dobio Imamović.

Naredno kolo donosi nam veliki kantonalni okršaj između Budućnosti i tuzlanske Slobode. Sa obzirom da su bodovi prijeko potrebni za obje ekipe očekuje nas utakmica puna naboja i uzbuđenja što se i očekuje od derbija.

Mladost DK - Budućnost 1-1 (Kovač - Mujić)

Budućnost: M. Husić, Zoletić, Kovačević, Džinić, Mahmutović (Čamrković), Trumić, Imamović, Čergić, Delić (Salihović), Kavazović, Mujić (A. Husić).


Nema komentara:

Objavi komentar