četvrtak, 15. svibnja 2014.

Odgođene utakmice 28. kola Prve lige FBiH

Utakmice 28. kola Prve lige FBiH koje je na rasporedu trebalo biti 17.05.2014. (subota) su prolongirane za 24.05. odlukom komisije za takmičenje NS FBiH zbog elementarnih nepogoda koje su ovih dana pogodile područje BiH.


"Zbog elementarnih nepogoda, obilnih kiša, poplava i problema sa putnim komunikacijama u većem dijelu Bosne i Hercegovine, Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je odluku o odlaganju svih utakmica 28. kola Prve lige FBiH. Tako će se utakmice umjesto u subotu 17.05.2014. igrati u subotu 24.05.2014. godine prema utvrđenom rasporedu takmičenja Prve lige FBiH.

Prilikom donošenja odluke Komisija je uzela u obzir i činjenicu da se prema rasporedu takmičenja sve utakmice posljednja tri  kola trebaju igrati u isto vrijeme", rečeno je u zvaničnom izvještaju NS FBiH.

Budućnost je u narednom 28. kolu trebala gostovati u Čapljini, no prema ranijim iskustvima zbog nabujale Neretve teren Čapljine je u teškom stanju, možda čak i pod vodom. Zbog obilnih padavina čiji intenzitet ne jenjava ni nakon par dana padanja moguće je da neki od terena neće biti adekvatno pripremljeni za odigravanje fudbalskih utakmica u granicama regularnosti ni 24.05. Kako je dosta stadiona pod vodom zaista je pitanje da li će na vrijeme biti pripremljeni za odigravanje ligaških utakmica, pogotovo u slučaju ako se obilne padavine nastave i preko vikenda.

Nema komentara:

Objavi komentar