utorak, 15. srpnja 2014.

Budućnost se pojačava: Aljukić i Jaranović potpisali za Budućnost

U jeku priprema za narednu sezonu Prve lige FBiH, Budućnost se dodatno pojačava kako bi se izbjegla situacija u kojoj se klub našao u prethodne 2 sezone. Novajlije koje su se pojavile na današnjem treningu su Semir Aljukić i Jasmin Jaranović koji su potpisali ugovore sa Budućnosti, čime su postali prva zvučnija pojačanja uoči naredne sezone. Riječ je o 2 provjerena igrača sa iskustvom igranja u ovom rangu takmičenja, budući da dolaze iz 2 prvoligaške ekipe - Radničkog i Jedinstva.

Semir Aljukić je rođen 1988. godine i igrač je sredine terena. Riječ je o igraču koji je po vokaciji centralni vezni (zadnji vezni), ali isto tako po potrebi može igrati nešto isturenije, kao i pokrivati desnu stranu. Vrlo je zahvalan igrač, koji nije tehnički pretjerano dotjeran, ali je trkački i fizički izuzetno koristan i produktivan. Treba istaći i to da je odličan izvođač slobodnih udaraca i centaršuteva, a prethodne sezone bio je strijelac i protiv Budućnosti. Prije Radničkog nosio je dres Omladinca iz Mionice.

Jasmina Jaranovića navijači Budućnosti poznaju već od ranije kada je nosio dres Budućnosti. Istina, ne tako dugo i sa nešto manjom minutažom, ali je ostao zapamćen po svojim prodorima po desnoj strani. Iz Budućnosti je otišao u lukavački Radnički, a nakon toga igrao je i za zvorničku Drinu, te bihaćko Jedinstvo odakle je i došao u Budućnost. Jaranović je brzonogi nogometaš koji se jednako dobro snalazi na obje krilne pozicije, ali i na poziciji (polu)napadača. Sa svojim prodorima i centaršutevima predstavlja najveću opasnost po protivničkog golmana. Nerijetko pravi razliku na terenu, a svojim odličnim igrama je prije 2 sezone vodio Radnički do 2. mjesta na prvoligaškoj tablici. On je kao i Aljukić 1988. godište, dakle u najboljim je fudbalskim godinama i očekuje se da bude pravo pojačanje za Budućnost i igrač koji koji će praviti razliku na terenu.


Budućnost će u sklopu priprema za narednu sezonu odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu u četvrtak (17.07.) protiv Prokosovića, ekipe koja je član Druge lige FBiH - Sjever. Nakon toga slijedi još jedna jaka provjera za zeleno-crne koji će u subotu (19.07.) snage odmjeriti sa srebreničkom Gradinom. Nakon ove 2 utakmice Budućnosti predstoji još nekoliko provjera o kojima ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Nema komentara:

Objavi komentar