subota, 19. srpnja 2014.

Nova pobjeda Budućnosti

Budućnost je slavila u još jednoj pripremnoj utakmici. Ovog puta protivnik je bio prvoligaš - ekipa Gradine iz Srebenika, a zeleno-crni su slavili sa 2-0. Strijelci za banovićki tim bili su Mirnes Salihović i Arnel Delić.

Prvo poluvrijeme susreta proteklo bez većih uzbuđenja, uz tek poneku priliku na obje strane. Ipak u drugom poluvremenu Budućnost je uspostavila terenska incijativu koja je ubrzo krunisana. Do vodstva Budućnost dolazi pogotkom Salihovića koji je pogodio nakon centaršuta Mahmutovića. Tačku na i na ovom susretu stavio je mladi Delić koji je na asistenciju Salihovića pogodio za konačnih 2-0.

Bila je ovo druga pobjeda Budućnosti u isto toliko odigranih utakmica, a u narednom periodu biće odigrano još nekoliko pripremnih utakmica kako bi se tempirala forma za prvenstvo. Prije turnira u Tojšićima koji je na rasporedu 02.08. Budućnost bi trebala odigrati još nekoliko pripremnih utakmica, a prva je na rasporedu u srijedu kada će zeleno-crni snage odmjeriti sa živničkim Slavenom.

Nema komentara:

Objavi komentar