ponedjeljak, 4. kolovoza 2014.

Budućnosti drugo mjesto na "Sloginom turniru"

Jučer je u Tojšićima završen još jedan tradicionalni turnir pod imenom "Slogin turnir". Budućnost je kao i ranijih sezona u okviru priprema za narednu sezonu uzela učešće na turniru, a ovoga puta su zeleno-crni stigli do 2. mjesta, dok su prethodne sezone osvojili 1. mjesto. Pored Budućnosti na turniru su učestvovali još i domaća Sloga, te Guber iz Srebrenice i TOŠK iz Tešnja.


Polufinali susreti odigrani su 02.08., a Budućnost je rezultatom 2-1 savladala TOŠK. Dvostruki strijelac za Budućnost bio je Mirnes Salihović koji je nastavio igrati u odličnoj formi. Drugi polufinalni susret između Sloge i Gubera pripao je domaćinu turnira rezultatom 4-2.

Jučer je na rasporedu bio susret za treće mjesto, te finalni susret. TOŠK je minimalnim rezultatom savladao Guber, dok je Budućnost u finalnom susretu nakon izvođenja penala poražena od Sloge. Regularni dio susreta završen je neriješenim rezultatom 1-1, a strijelac za zeleno-crne bio je Muamer Zoletić.

Budućnost je ovim turnirom zaključila pripreme za narednu sezonu Prve lige FBiH, a u subotu (09.08.) Banovićani u okviru 1. kola Prve lige FBiH gostuju kod Orašja. No, kako stvari stoje pitanje je da li će se ova utakmica uopšte i odigrati budući da popularni "Labudovi sa Save" još uvijek nisu krenuli sa pripremama.

Nema komentara:

Objavi komentar