srijeda, 28. siječnja 2015.

Čelik minimalnim rezultatom bolji od Budućnosti

Fudbaleri Budućnosti su danas u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH, odigrali i drugu pripremnu utakmicu. Nakon remija (0-0) protiv tuzlanske Slobode na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, ponovo je protivnik Budućnosti bila premijerligaška ekipa. Ovoga puta su zeleno-crni odmjerili snage sa zeničkim Čelikom i upisali minimalan poraz rezultatom 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Popović u 13. minuti.

Foto: klix.ba

Utakmica igrana po izuzetno teškom terenu za igru na B terenu sportsko-rekreacionog centra Kamberovića polje, nije pružila atraktivnu utakmicu i mnogo uzbuđenja. Strah od povreda po neuslovnom terenu, ali i teško vrijeme za igru, omeli su i jedne i druge u nastojanju da pokažu najbolje što znaju i umiju. Na kraju je jedan gol odlučio pobjednika, te su crveno-crni upisali minimalnu pobjedu.

U ekipi Budućnosti priliku za igru su dobili svi igrači, a od novih imena tu su Ćehajić koji je prekomandovan u prvi tim iz juniorske ekipe, te Softić koji je povratnik u Budućnost. Već od ranije je poznato da zvučnijih pojačanja neće biti, a cjelokupne pripreme biće obavljene na području Banovića.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Mahmutović, Trumić, Aljukić, Mustafić, Jaranović, Salihović i Husić. U nastavku su priliku dobili: Lugavić, Čamrković, Čolić, Čergić, Zoletić, Softić, Ikanović, Idrizović, Delić, Ibrić i Ćehajić.

Nema komentara:

Objavi komentar