subota, 14. ožujka 2015.

Zeleno-crni rutinski do pobjede protiv Orašja

Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH, fudbaleri banovićke Budućnosti ostvarili su rutinsku pobjedu i upisali nova tri boda protiv gostiju Orašja. Rezultatom 2-0 i zahvaljujući golovima novajlije Redžića i Jaranovića Budućnost je stigla do veoma važne pobjede koja ju je lansirala na treće mjesto prvoligaške tabele.

Zeleno-crni dobro otvaraju susret i već na samom početku susreta se vidjelo u kom će pravcu ići ovaj duel. Već u 5. minuti susreta Budućnost stiže do prilike za gol. Nakon jednog ubacivanja sa strane lopta u šesnaestercu gostiju jednog od igrača pogađa u ruku, no uprkos burnim protestima domaćih glavni sudija se nije oglasio. Nedugo zatim, tačnije u 10. minuti susreta Budućnost dolazi do vodstva. Nakon kornera kojeg je izveo Jaranović golman gostiju se nije najbolje snašao, što koristi novajlija Redžić i pogađa praznu mrežu gola Orašja za vodstvo. Bio je ovo debi Redžića u jednoj od zvaničnih utakmica u zeleno-crnom dresu. Pogodak je bio samo dodatni motiv, jer su nakon njega fudbaleri Budućnosti krenuli još agresivnije po novi gol. Priliku da uveća vodstvo imao je Jaranović, ali je njegov udarac izblokiran. Trumić se također našao u dobroj situaciji, ali je kao i Jaranović na vrijeme izblokiran. Zaprijetili su i gosti preko jednog prekida kada lopta prelijeće sve igrače i odlazi u gol-aut. Igrala se 35. minuta susreta kada je Jaranović srušen na samoj ivici šesnaesterca, te je Budućnost dobila još jednu priliku za uveća vodstvo. Jaranović, nad kojim je i napravljen faul uzeo je loptu u svoje ruke, te lijepim udarcem preko živog zida matirao golmana gostiju za vodstvo Budućnosti od 2-0. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao tako da je ostalo 2-0 za zeleno-crne.

U drugom poluvremenu domaći nastavili tamo gdje su stali u prvom. Konstantni pritisak na odbranu Orašja, te mnoštvo prilika i poluprilika koje nisu donijele promjenu rezultata. Ofanzivci Budućnosti, a prije svega Redžić i Jaranović nisu uspjeli da pronađu put do mreže golmana Orašja. Gosti su uspjeli zaprijetiti iz dva dalekometna udarca koji su bili lak plijen za Mujkića. Budućnost je tako ubilježila novu pobjedu sa kojom se popela na treće mjesto prvoligaške tabele.

U narednom kolu Banovićani ponovo igraju na domaćem terenu, a ovoga puta snage će odmjeriti sa jajačkim Metallegheom, koga su u prvom djielu sezonu savladali u Jajcu rezultatom 2-1.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Mahmutović, Aljukić (Delić), Trumić, Mustafić (Ikanović), Jaranović, Husić (Salihović) i Redžić.

Nema komentara:

Objavi komentar