petak, 22. svibnja 2015.

Fudbaleri Budućnosti optimistični: Uz podršku navijača do Premijer lige

Do kraja prvenstva Prve lige FBiH ostalo je još svega četiri kola, u kojima Budućnost ispred sebe ima izuzetno jake protivnike - Radnički (kući), Mladost (u gostima), Jedinstvo (kući) i Bratstvo (u gostima). Iako je jasno da neće biti nimalo lako, u redovima banovićkog kluba vlada optimizam. Fudbaleri Budućnosti su složni da je ovo velika prilika za plasman u Premijer ligu i da uz podršku sa tribina mogu doći do nje.


Lijevi bek banovićke Budućnosti, Adnan Džinić dao je svoj komentar uoči kantonalnog derbija između Budućnosti i Radničkog koji se igra sutra. "Nakon dvije vezane pobjede ostali smo u vrhu i u borbi za prvo mjesto, a svima nam je želja da u subotu protiv Radničkog izađemo kao pobjednici. Mi, kao i u svakoj utakmici, idemo na pobjedu, ali moramo biti oprezni jer iako za njih ova utakmica nema posebnog rezultatskog značaja, sigurno je da neće doći sa bijelom zastavicom. Vjerujem da uz pomoć naših navijača možemo doći do još jedne pobjede koja bi nas ostavila u borbi za Premijer ligu", istakao je Džinić.

Eldin Trumić, koji je i ove sezone zasigurno jedan od najboljih igrača Budućnosti, ali i same lige ističe: "Ovo što smo do sada napravili veliki je uspjeh, ali mislim da možemo i zaslužujemo više. Pred nama su četiri teške utakmice, ali vjerujem da imamo snage i znanja da napravimo dobar rezultat. Respektujemo svakog protivnika i znamo da neće biti lako. Dat ćemo sve od sebe i uz pomoć navijača prvi proći kroz cilj, jer ovaj klub ovaj klub to zaslužuje".

Podsjetimo, Budućnost se trenutno nalazi na drugoplasiranoj poziciji sa tri boda manje od lidera prvenstva - Mladosti, a do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. U te četiri utakmice Budućnost će snage odmjeriti i sa liderom, u utakmici koja je prevaga i koja bi mogla odlučiti novog prvaka.

27. kolo Prve lige FBiH: Budućnost - Radnički
23.05.2015., 17h

Nema komentara:

Objavi komentar