srijeda, 27. svibnja 2015.

Težak poraz Budućnosti u derbiju

Derbi utakmica 28. kola Prve lige FBiH, koja se igrala u Doboju kod Kaknja između domaće Mladosti i Budućnosti završena je rezultatom 3-0. Zeleno-crni su doživjeli težak poraz, sa kojim su šanse za Premijer ligu spale na minimum. Strijelci za Mladost bili su Isaković, Gačan, te Đezić koji je postigao autogol.

Susret je krenuo vrlo napeto i sa dosta varnica na terenu. Situacija je dodatno zakomplikovana u trećoj minuti, kada je sukob Kovačevića i Savića završio javnim opomenama. Ipak, već nakon samo tri minute nakon prvog žutog kartona, Kovačević je zbog prekršaja zaradio i drugi žuti karton, te je Budućnost već nakon šest minuta igre bila igrački deficitarna. Domaćini su vrlo brzo iskoristili igračku nadmoć i u 19. minuti susreta stigli do vodstva. Nakon centaršuta Hasića, Mujkić loše reaguje što koristi Isaković i pogađa za veliko slavlje u Doboju. Isti igrač se našao u prilici i u 30. minuti susreta, ali njegov udarac zaustavlja Mujkić. Sve dileme oko pobjednika u susretu riješene su u finišu prvog dijela susreta. Najprije je Đezić u 40. minuti autogolom povisio rezultat na 2-0, da bi tri minute kasnije Gačan nakon kornera pogodio za 3-0 i time riješio pitanje pobjednika.

U drugom dijelu susreta fudbaleri Budućnosti prikazali su nešto bolju igru, koja nije krunisana ni počasnim pogotkom. Igrala se 53. minuta kada se Husić našao u prilici, no Hinović dobro reaguje. Delić je zaprijetio u 75. minuti, ali se golman Mladosti ponovo dobro snašao. Najbolju priliku za pogodak zeleno-crni su imali u 85. minuti kada Husić izlazi sam pred golmana Mladosti, a njegov udarac odlazi iznad gola domaćina.

Budućnost se današnjim porazom dobrano udaljila od prvog mjesta i Premijer lige, i iako još uvijek postoje šanse, teško je za očekivati da će se u Banovićima naredne sezone igrati Premijer liga. Mladost, sa druge strane, u posljednjem kolu na svom terenu ima "meč loptu" protiv Goška, gdje ih pobjeda vodi u elitnih rang bh. fudbala.

Do kraja prvenstva ostala su još svega dva kola, u kojima će zeleno-crni najprije u Banovićima dočekati bihaćko Jedinstvo, a nakon toga u posljednjem kolu slijedi gostovanje u Gračanici kod Bratstva.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Mahmutović, Džinić, Ikanović (Mustafić), Aljukić (Softić), Trumić, Jaranović, Delić, Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar