nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Jaranović sa dva gola presudio Jedinstvu

U okviru drugog kola Prve lige FBiH, fudbaleri Budućnosti gostovali su u Bihaću kod starog rivala - Jedinstva. Nakon pobjede u premijernom susretu ove sezone protiv Rudara, zeleno-crni su ostvarili još jednu vrijednu pobjedu u Bihaću rezultatom 1-2. Strijelac oba pogotka za Budućnost bio je Jasmin Jaranović, koji je najprije u 62. minuti pogodio za 0-1, da bi četiri minute kasnije povećao prednost na 0-2. Jedinstvo je u 84. minuti stiglo do počasnog pogotka, no više od toga Bišćani nisu mogli.


Prvo poluvrijeme susreta nije donijelo mnogo uzbuđenja. Ipak, terenska incijativa zeleno-crnih isplatila se u 62. minuti kada brzonogi Jaranović pogađa za 0-1 i veliku radost igrača Budućnosti. Nije dugo trebalo Budućnosti da udupla prednost. Svega četiri minute nakon vodećeg pogotka, isti akter kao i kod prvog gola, Jaranović pogađa za veliku prednost Budućnosti. U 84. minuti Jedinstvo smanjuje rezultat na 1-2, ali je to sve što su Bišćani uspjeli napraviti u današnjem susretu.

U narednom kolu u Banoviće stiže Podgrmeč, a prije toga 18.08. (utorak) u 17 sati na Gradskom stadionu u Banovićima igra se Memorijalna utakmica "Edib Čergić-Čari" u kojoj će Budućnost ugostiti tuzlansku Slobodu.


Nema komentara:

Objavi komentar