nedjelja, 11. listopada 2015.

Ubjedljiva pobjeda Budućnosti protiv Goražda

Fudbaleri Budućnosti su u okviru desetog kola Prve lige FBiH na svom terenu dočekali Goražde i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4-1. Strijelci za zeleno-crne bili su Trumić, Jaranović, Zulić, te Aljukić koji je postavio konačan rezultat susreta.


Uprkos natopljenom i teškom za igru terenu, igrači obje ekipe pružili su jednu dobru fudbalsku predstavu sa čak pet pogodaka. Susret bolje otvara Budućnost koja vrši pritisak već na početku, što je donijelo nekoliko prilika pred golom Goražda. Ipak na pogodak se čekalo sve do 40. minute susreta, kada nakon prizemnog centaršuta jedan od igrača gostiju pogađa vlastitu mrežu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1-0.

U nastavku prava golijada. Najprije je Budućnost udvostručila prednost u 60. minuti susreta kada Jaranović koristi nesmotrenost odbrane gostiju, te matira golmana Matovića za 2-0. Nedugo zatim gosti su uzvratili. Igrala se 65. minuta kada nakon centaršuta sa desne strane jedan od igrača Goražda pogađa mrežu Budućnosti za 2-1. Ipak to je bilo sve što su gosti napravili. Do kraja smo vidjeli još dva pogotka u mreži Goraždana. Nakon kornera odbijena lopta dolazi do Zulića koji sjajnim udarcem pogađa donji lijevi ugao gola Goražda za povećanje vodstva na 3-1. Zadnjih 15-ak minuta gosti su krenuli na sve ili ništa što je ostavljalo mnogo prostora za igrače Budućnosti. Jednu od kontri iskoristio je Aljukić nakon još jedne nesmotrenosti odbrane Goražda, te time postavio konačan rezultat susreta 4-1.

Još jedna sjajna predstava Budućnosti, koja se pobjedom približila vodećem Orašju na sve tri boda zaostatka. U narednom kolu zeleno-crni gostuju kod novajlije u ligi - Novog Travnika.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Glibanović (Softić), Mahmutović, Ibrić (Redžić), Aljukić, Trumić, Demirović (Čamrković), Jaranović i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar