ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Pripreme za nastavak prvenstva teku po planu

Pripreme fudbalera Budućnosti za nastavak prvenstva teku po planu. Nakon intezivnijih i zahtjevnijih treninga na samom početku priprema, u cilju da se igrači što bolje fizički pripreme, uslijedilo je nekoliko kontrolnih utakmica u kojima su priliku dobijali svi prvotimci banovićkog tima.


Prvi dio priprema odrađen je na Zlači, gdje su fudbaleri Budućnosti proveli nekoliko dana, a nakon toga treninažni proces nastavljen je na pomoćnom terenu. U sklopu priprema odigrane su četiri prijateljske utakmice i to dvije protiv prvoligaša - Zvijezde i Bratstva i dvije protiv drugoligaša - Sloge iz Tojšića i Prokosovića. U susretu protiv Zvijezde zeleno-crni su poraženi rezultatom 3-2, a strijelci za Banovićane bili su Zulić i Mustafić. Nakon toga je uslijedio remi protiv Bratstva rezultatom 1-1, gdje je strijelac bio Idrizović. U duelima protiv drugoligaša, Budućnost je ostvarila dvije pobjede. Najprije su zeleno-crni deklasirali tojšićku Slogu rezultatom 4-0, golovima Pirića (2), Zulića i Idrizovića, a nakon toga su bili bolji i od Prokosovića rezultatom 3-1, gdje su se u strijelce upisali novajlija Senad Mujić, te Mustafić i Pirić.

Do početka prvenstva je ostalo manje od mjesec dana, a do tada je planirano odigravanje još četiri pripremne utakmice i to protiv Bosne (Kalesija), Svatovca (Poljice), Radnika (Bijeljina) i generalka u Lukavcu protiv Radničkog.

Igrački kadar je zaokružen, a posjećamo da su ranije u Budućnost stigli Muhamed Mujić i Muris Pirić, koji su povratnici u zeleno-crni dres, te Senad Mujić koji je u banovićki tim stigao iz Orašja. Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Budućnost gostuje u Kaknju kod Rudara.

Nema komentara:

Objavi komentar