subota, 17. rujna 2016.

Ubjedljiva pobjeda Budućnosti protiv fenjeraša

U okviru sedmog kola Prve lige FBiH, Budućnost je danas na svom terenu dočekala ekipu Novog Travnika, a banovićka ekipa na kraju je slavila ubjedljivu i sasvim zasluženu pobjedu rezultatom 3-0. Strijelci za zeleno-crne bili su Trumić, Aljukić i Mujić.


Nije se dugo čekalo na prvi pogodak. Igrala se četvrta minuta susreta kada Trumić odličnim udarcem matira golmana gostiju iz Novog Travnika. U 21. minuti susreta Budućnost povećava vodstvo. Nakon odlične akcije i pasa Mujića, Aljukić preciznim udarcem pogađa gol gostiju. Do kraja prvog poluvremena Budućnost je zaprijetila u par navrata, a dva puta je neprecizan bio Idrizović. Sa rezultatom 2-0 se otišlo na odmor.

Nastavak susreta ponovo donosi dominaciju zeleno-crnih koji su i dalje nastavili stvarati prilike pred golom Novog Travnika. Najbolju priliku za povećanje vodstva imao je Zulić, ali njegov udarac glavom odlazi iznad gola. Nakon toga sjajna prilika i za Mujića, koji također glavom pogađa prečku. U 63. minuti uslijedio je i treći pogodak. Odličan centaršut sa desne strane koristi Mujić koji pogađa za konačnih 3-0. Današnjom pobjedom Budućnost je pobjegla sa donjeg dijela tabele i učvrstila se na sredini prvoligaške tabele. U narednom kolu zeleno-crni gostuju u Goraždu.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Mahmutović (Bogorovac), Džinić, Mustafić, Aljukić, Trumić, Zulić (Smajlović), Idrizović (Pirić) i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar