subota, 10. rujna 2016.

Velež i Budućnost podijelili bodove

Šesto kolo Prve lige FBiH donijelo nam je duel starih poznanika, Veleža i Budućnosti. Susret igran u Mostaru završen je bez pobjednika rezultatom 2-2. Iako su Banovićani imali vodstvo od 0-2, na kraju su stigli samo do boda. Ipak, s obzirom da je ovo prvi ovosezonski bod sa gostujućih terena, zasigurno će vrijediti mnogo za zeleno-crne. Strijelci za Budućnost bili su Adis Kovačević i Eldin Trumić.


Banovićka ekipa je u Mostaru tražila priliku za svoje prve ovosezonske bodove sa gostovanje, dok je sa druge strane ekipa Veleža silno željela stići do prve pobjede u prvenstvu. Na kraju i jedni i drugi mogu biti zadovoljni rezultatom i prikazanom igrom. 

Igrala se 26. minuta susreta kada Kovačević pogađa za vodstvo zeleno-crnih. Deset minuta kasnije, veznjak Budućnosti, Trumić, pogađa za povećanje vodstva. Sa rezultatom 0-2 se i otišlo na odmor.

U nastavku, ipak potpuno drugačija slika na terenu. Dva gola su ovoga puta postigli igrači Veleža i tako stigli do boda. Najprije na samom otvaranju drugog dijela susreta Uzun pogađa, da bi Papaz u 68. minuti susreta postavio konačan rezultat susreta.

U narednom kolu u Banoviće stiže ekipa Novog Travnika, koja trenutno zauzima posljednju poziciju na prvoligaškoj tabeli.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Mahmutović, Borogovac, Aljukić, Trumić, Mustafić, Idrizović, Zulić i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar