subota, 22. listopada 2016.

Budućnost sa igračem manje do boda u Gradačcu

Dvanaesto kolo Prve lige FBiH donijelo nam je duel kantonalnih rivala - gradačačke Zvijezde i Budućnosti. Iako su domaćini bili veliki favoriti, zeleno-crni su uspjeli stići do boda, pogotkom Mustafića. Iako su Banovićani vodili od 63. minute, nisu uspjeli izdržati napade domaćina koji je u 73. minuti stigao do izjednačenja.


Treba istaći i to da su dobar dio drugog dijela susreta fudbaleri Budućnosti igrali sa igračem manje jer je drugi žuti karton zaradio Mahmutović, a u posljednjih nekoliko minuta susreta sa dva igrača manje jer je u sudijskoj nadoknadi isključen i Kavazović. Kada se sve sumira, odnosno kada se u obzir uzme loš početak sezone za Budućnost, te činjenica da su skoro cijelo drugo poluvrijeme banovićki fudbaleri igrali sa igračem manje, onda se sa pravom može reći da su zeleno-crni osvojili izuzetno vrijedan bod. A još je Budućnost ispred sebe imala zahuktalu Zvijezdu, koja je i ove sezone pretendent za sami vrh tabele.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke. Iako je bilo prilika na obje strane, uz nešto konkretniju igru Zvijezde, na odmor se otišlo pri rezultatu 0-0. U nastavku mnogo više uzbuđenja na stadionu "Banja Ilidža". Najprije je Budućnost ostala sa desetoricom jer je Mahmutović zaradio drugi žuti karton, a nedugo nakon toga u 63. minuti Mustafić pogađa za iznenađujuće vodstvo zeleno-crnih. Nakon vodećeg pogotka Banovićana, domaći igrači su u potpunosti preuzeli incijativu i na sve načine pokušavali stići do izjednačenja. To im se isplatilo u 73. minuti susreta kada Hasanbašić pogađa za izjednačenje. Iako su domaći imali vremena i za potpuni preokret, banovićka ekipa se uspjela odbraniti i stići do izuzetno vrijednog boda. U narednom kolu u Banoviće stiže uvijek neugodni Gošk.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Šehić, Džinić, Mahmutović, Trumić, Mustafić, Pirić, Idrizović, Smajlović i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar