srijeda, 18. siječnja 2017.

Demirović napustio Budućnost, dva igrača na probi

Fudbaleri Budućnosti već odavno su u pogonu. Pripreme za proljetni dio seozne odvijaju se, tradicionalno, uglavnom u Banovićima. U prvom dijelu priprema, Banovićani rade na poboljšanju fizičke spremnosti, što predstavlja i najzahtjevniji dio u cjelokupnom pripremnom periodu. Nakon toga, uslijediće nešto lakši treninzi, te nekoliko pripremnih/prijateljskih susreta.


Što se igračkog kadra tiče, za sada je Budućnost napustio Adel Demirović. Demirović nije bio standardan, ali je predstavljao džokera sa klupe, kojeg je Rizvić često koristio. Kako stvari stoje, još jedan igrač iz veznog reda, Aljukić, koji je prethodnih sezona bio standardan je na izlaznim vratima ekipe.

Od potencijalnih noviteta, u klubu se nalaze dvojica mladih igrača na probi, koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti stručnom štabu zeleno-crnih. Riječ je o mladom Abdurahmanu Beširoviću, koji dolazi iz bijeljinskog Radnika, te o jednom igraču kalesijske Bosne.

Prvi pripremni susret Budućnost igra 28. januara protiv bijeljinskog Radnika, a o mjestu odigravanja susreta bićete naknadno obaviješteni putem facebook stranice.

Nema komentara:

Objavi komentar