subota, 4. studenoga 2017.

Sigurna pobjeda zeleno-crnih protiv Mramora

Fudbaleri Budućnosti su danas u okviru pretposljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva, dočekali ekipu Mramora i ubilježili sigurnu pobjedu rezultatom 2-0. Strijelci za banovićku ekipu danas su bili Jasmin Ćehajić i Muhamed Mujić, koji su već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.


Budućnost je danas od samog početka krenula ofanzivno prema golu gostiju, a pitanje pobjednika je praktički bilo riješeno nakon svega 20 minuta igre. Najprije je u 6. minuti na odbijenu loptu natrčao Ćehajić i pospremio je u mrežu gostiju. Nakon toga u 20. minuti Mujić nakon lijepe akcije domaćih igrača pogađa za 2-0 i konačan rezultat susreta. U prvom dijelu susreta viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane, koji su poništeni zbog ofsajd pozicije.

Drugi dio susreta donosi nešto ofanzivniju igru i gostiju, koji su imali nekoliko prilika, no rezultat se nije mijenjao. Budućnost je današnjom pobjedom zadržala lidersku poziciju, a u posljednjem kolu Banovićani će snage odmjeriti sa Prilukom.

FK BUDUĆNOST - NK MRAMOR 2:0  Strijelci: Ćehajić 6.min. / Mujić 20.min

FK Budućnost: Mujkić, Đezić,Trumić,Ćehajić (Šahbazović),Smajlović (Karić),Sulejmanović (Dedić), Mustafić,Mujić,Mahmutović,Džinić,Idrizović

NK Mramor: Heljić, Malkić,Kabilović,Mehmedović,Omerović,Bajrić,Soljankić Mersed,Bečić,Džanić,Dugalić,Soljankić Mesaud (Kamerić)

Nema komentara:

Objavi komentar