subota, 4. ožujka 2017.

Šehić golom u 95. minuti donio vrijednu pobjedu Budućnosti

Budućnost je danas na otvaranju proljetnog dijela prvenstva slavila vrijednu pobjedu u kantonalnom derbiju protiv Bratstva, rezultatom 2-1. Iako su do 80. minute gubili sa 1-0, fudbaleri Budućnosti su uspjeli napraviti veliku preokret i ubilježiti izuzetno važna tri boda. Strijelci za Banovićane danas su bili Trumić koji je pogodio iz penala, te Šehić kojem je ovo bio prvijenac u zeleno-crnom dresu.


Gosti prvi dolaze do vodstva i to na početku susreta. Igrala se 14. minuta susreta kada Ikanović prolazi po lijevoj strani, a njegov centaršut koristi Diabang i postiže pogodak za vodstvo Bratstva. Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena, a Budućnost do poluvremena nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti golu gostiju.


U nastavku mnogo uzbudljivija utakmica. Pored preokreta zeleno-crnih bilo je i nekoliko varnica na terenu, no sve se dobro završilo i bez isključenja. Prvu pravu priliku imao je Zulić čiji udarac sa svega dva metra brani golman gostiju. Ponovo je Zulić bio u prilici i ponovo je Divković izašao kao pobjednik. Igrala se 80. minuta susreta kada je u šesnaestercu Bratstva srušen Džinić, a glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Trumić. Do kraja susreta ponovo opsada gola gostiju iz Gračanice. Prijetili su zeleno-crni, ali nisu mogli pronaći put do mreže Gračanlija. I kada se činilo da će kantonalni derbi završiti podjelom bodova, nakon kornera u 95. minuti susreta Šehić pogađa glavom za pobjedu i veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banovićima. Budućnost je današnjom pobjedom stigla do nova tri boda i sada na svom kontu ima 21 osvojen bod i trenutno zauzima 10. poziciju na prvoligaškoj tabeli. I u narednom kolu Banovićanima slijedi kantonalni derbi, a gostovaće u Lukavcu kod Radničkog.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Mahmutović, Ćehajić (Šehić), Džinić, Trumić, Aljukić, Pirić, Idrizović (Mujić), Jaranović i Zulić (Mustafić).

16. kolo Prve lige FBiH: Budućnost - Bratstvo 2-1 (Trumić 81'p, Šehić 95' / Diabang 14')

Nema komentara:

Objavi komentar