četvrtak, 9. ožujka 2017.

Šehić: Idemo se nadigravati u Lukavac

U vikendu koj nam predstoji na rasporedu su utakmice 17. kola Prve lige FBiH. Fudbaleri Budućnosti gostuju u Lukavcu kod Radničkog u još jednom kantonalnom derbiju. Lukavčani se nalaze u donjem dijelu tabele, a trenutno zauzimaju 14. poziciju sa 17 osvojenih bodova, te im kao i Budućnosti slijedi grčevita borba za opstanak. Zeleno-crni su u nešto povoljnijoj situaciji jer imaju četiri boda više i nalaze se izvan opasne zone, no to još uvijek nije dovoljno tako da će Banovićani i u ovom susretu morati dati svoj maksimum.


Za naš sajt predviđanja susreta protiv Radničkog dao je junak Budućnosti u prethodnom kolu, Nermin Šehić. Podsjećamo, Šehić je protiv Bratstva ušao u igru sa klupe, a u 95. minuti kada su svi očekivali kraj susreta zabio je prvijenac u zeleno-crnom dresu, te svojoj ekipi donio izuzetno vrijedna tri boda. "U Lukavcu nas čeka teška utakmica i ekipa Radničkog, koja protiv nas uvijek daje maksimum. Idemo se nadigravati i uz malo sreće očekujemo pozitivan rezultat i bodove. Utakmica protiv Bratstva je za nas bila izuzetno važna i veoma teška s obzirom da je Bratstvo jako dobra ekipa koja igra čvrsto i disciplinovano, ali smo pokazali karakter i na kraju slavili. Drago mi je zbog mog gola, mog prvijenca u dresu Budućnosti, koji sam postigao u tako važnoj utakmici", rekao je 22-godišnji defanzivac Budućnosti.

Susret između kantonalnih rivala Radničkog i Budućnosti, na rasporedu je 11.03. (subota) sa početkom od 15 sati na stadionu "Jošik".

Nema komentara:

Objavi komentar