nedjelja, 22. listopada 2017.

Šesta pobjeda Budućnosti u nizu

Budućnost je u okviru dvanaestog kola Druge lige FBiH na svom terenu savladala Slogu iz Tojšića rezultatom 2:0,a strijelci za naš tim bili su Ćamil Smajlović i Eldin Trumić.

Budućnost je u ovoj utakmici opravdala ulogu favorita i od samog starta utakmice pokazala da želi što prije postići vodeći gol.A do vodstva Budućnost stiže već u 18.minuti susreta,a strijelac je bio Ćamil Smajlović kojem je ovo šesti gol u dosadašnjem dijelu prvenstva.Do kraja prvog poluvremena još nekoliko prilika za Budućnost ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Budućnost je kontrolisala igru, a do drugog gola naš tim je stigao u 70.min. kada sa 11.metara pogađa Eldin Trumić kojem je ovo takođe šesti gol u dosadašnjem dijelu sezone.Do kraja utakmice bez većih uzbuđenja i rezultat je ostao ne promijenjen.

Budućnosti je ovo šesta pobjeda u nizu,a osma u toku ove sezone i uz četiri neriješena rezultata naš tim se nalazi na drugom mjestu drugoligaške tabele.

U narednom kolu naš tim gostuje u Miričini gdje će se sastati sa ekipom Lokomotive koja se nalazi na pretposljednjem mjestu.

BUDUĆNOST - SLOGA TOJŠIĆI 2:0 (Smajlović 17, Trumić 70 pen.)

BUDUĆNOST: Mujkić,Đezić,Trumić,Smajlović,Sulejmanović (Šahbazović),Mustafić,Mujić (Ćehajić),Mahmutović,Džinić,Berbić(Dedić),Idrizović

SLOGA: Ibrahimović,Gosić,Hasanović,Kadić(Mujanović),Huremović,Zulfić,Mijatović,Alagić,Brđanović,Fejzić,Čerimić


Nema komentara:

Objavi komentar