ponedjeljak, 16. listopada 2017.

Fenomenalna Budućnost,napad na Rizvića i loša organizacija obilježili utakmicu u D.Mahali

Budućnost je u okviru jedanaestog kola Druge lige FBiH - Sjever na gostovanju u Donjoj Mahali ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Dinama rezultatom 1:4,strijelci za naš tim bili su Mustafić,Trumić,Ćehajić i Smajlović dok je jedini gol za goste postigao Turbić.

U ovoj utakmici prvi problemi za Budućnost stigli su već u prvoj minuti kada glavni sudac Mujkić Edin pokazuje direktan crveni karton Faruku Gogiću.

Nakon isključenja našeg igrača Budućnost je u prvom poluvremenu kontrolisala igu stvorila nekoliko prilika ali se na odmor otišlo bez golova.

U drugom  poluvremenu slijedi prava golijada,prvo je Safet Mustafić u 56.minuti susreta donio prednost Budućnosti,ali su domaći svega dva minuta kasnije uspjeli poravnati rezultat, a strijelac za 1:1 bio je Turbić. Nakon izjednačenja nekoliko prilika na obje strane ali do drugog gola i nove prednosti Budućnost je stigla u 70.minuti kada je Eldin Trumić pogodio za 2:1. Pet minuta kasnije rezervista Jasmin Ćehajić povećava prednost Budućnosti na 3:1. U 89.minuti Ćamil Smajlović pogađa za 4:1 što je ujedno bio konačan rezultat ove utakmice.

Treba napomenuti da je ovu utakmicu obilježila loša organizacija utakmice gdje su naš stručni štab i rezervni igrači bili na udaru jednog dijela domaćih navijača.Tokom cijele utakmice mogli smo vidjeti pljuvanje,vrijeđanje lupanje od lim klupe za rezervne igrače a nakon utakmice i fizički napad na šefa stručnog štaba Munevera Rizvića.

DINAMO - BUDUĆNOST  1:4 (Turbić 58/ Mustafić 56,Trumić 70, Ćehajić 75, Smajlović 89)

Dinamo: Đ.Filipović, I.Filipović, J.Filipović, Buljubašić, Turbić, Vicentić, Gajčević, Božić, Prgić, Mišković, Breškić

Budućnost: Mujkić,Trumić,Smajlović,Gogić,Sulejmanović,Mustafić,Mahmutović,Džinić,Berbić,Idrizović,Dedić (Ćehajić)

U narednom Budućnost dočekuje Slogu iz Tojšića,a utakmica se igra u subotu sa početkom u 14:30 sati.

Nema komentara:

Objavi komentar