nedjelja, 11. ožujka 2018.

Budućnosti bod sa deset igrača protiv Mladosti i Reada Mehanovića

Budućnost je u 16.kolu Druge lige FBiH gostovala u Malešićima gdje nakon svih dešavanja tokom utakmice uspjela doći do velikog boda.


Od samog početka sudijska trojka na čelu sa Readom Mehanovićem iz Tuzle dala je do znanja da će voditi glavnu riječ u ovoj utakmici.Naime u prvom poluvremenu pomenuti sudac dodijelio je pet žutih i jedan crveni karton za naše igrače te je sa klupe udaljio službenog predstavnika našeg tima.Uz to sve dosudio je desetak prekršaja na rubu kaznenog prostora našeg tima od kojih je njih većina komična.Pomenuti sudac je zažmirio na veoma grube startove domaćeg tima,a između ostalih start nad Sadžidom Fazlićem nije okarakerisao ni prekršajem iako je naš fudbaler igru morao napustiti zbog povrede i vidno ošamućenom stanju.Glavni sudac je na sve načine pokušavao onemogućiti naš tim da igra nogomet,ali bez obzira na sve naši momci su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 0:0.

Na samom startu drugog poluvremena Eldin Trumić pokađa za vodstvo Budućnosti i veliko slavlje naših navijača kojih je bilo desetak na utakmici i bodrili naš tim,čije je navijanje očigledno pojedincima zasmetalo pa su u službi "redara" koji su tu da uvode red unijeli nered i krenuli sa fizičkim napadom na naše navijače i predstavnike FK "Budućnost" u kojima je deblji kraj izvukao direktor kluba Sead Avdić koji je zbog povreda prevezen u Dom zdravlja.

Gol koji je postigao Eldin Trumić je poremetio planove glavnom arbitru ove utakmice pa je uzeo sebi za pravo da se unosi u lice našim igračima,prijeti i sl. I konačno sav Readov "trud" nije bio uzalud prekršaj koji je samo on vidio na 17 metara donosi izjednačenje domaćem timu.

Do kraja utakmice vidjeli smo napad na naše predstavnika o kojima smo ranije u tekstu pisali pa je ostatak meča bio u drugom planu,ali bez obzira na sva dešavanja u ovoj utakmici naši momci su uspjeli izdržati i odnijeti bod velik kao Kula u Srebreniku.

Za ponedjeljak je zakazana vandredna sjednica Uprave kluba!




Nema komentara:

Objavi komentar