subota, 17. ožujka 2018.

Idrizović i Mujić za pobjedu Budućnosti protiv Prokosovića

Budućnost je u okviru 17.kola Druge lige FBiH dočekala ekipu Prokosovića i uspjela upisati vrijednu pobjedu rezultatom 2:1.


U prvom poluvremenu nekoliko prilika na obje strane,blaga terenska incijativa našeg tima što je urodilo plodom u 35 min. kada je Belmin Idrizović postigao gol za 1:0,što je bio rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu Budućnost kontroliše igru, ali gosti u 71 minuti propuštaju veliku priliku za izjednačenje,kada je nakon prekršaja Turića u kaznenom prostoru glavni sudija ovog meča pokazao na penal.Za goste kazneni udarac izveo je Mensur Bjelić,ali njegov šut brani Denis Mujkić.
Nakon toga nekoliko prilika za Budućnost,a izdvajamo šut Muhameda Mujića koji pogađa prečku,te nekoliko šuteva naših fudbalera iz vana koje je uspješno zaustavljao golman Bojić.
U 88.minuti Budućnost povećava prednost,tačnije Muhamed Mujić pogađa za 2:0.Već u prvom napadu nakon primljenog gola gosti preko Huskića postižu gol za konačnih 2:1.

FK Budućnost - NK Prokosovići 2:1 (B.Idrizović 35.min; M. Mujić 88.min/ H:Huskić 89.min.)

FK BUDUĆNOST: D.Mujkić,N.Šehić,H.Mahmutović,O.Berbić,A.Džinić(I.Turić),E.Trumić,F.Gogić,S.Mustafić,A.Zulić(M.Mujić),S.Fazlić(S.Dedić),B.Idrizović

NK PROKOSOVIĆI: B.Bojić,E.Aljukić,M.Bjelić,J.Kasumović(S.Avdić),D.Halilović,K.Ahmetović,A.Hasić,S.Bektić,M.Imširović(H.Huskić),A.Hidanović,J.Glibanović

Nema komentara:

Objavi komentar