subota, 10. studenoga 2018.

Ubjedljiva pobjeda Budućnosti u derbiju 14.kola Druge lige FBiH

Budućnost je u derbiju 14.kola Druge lige FBiH - Sjever upisala ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Čelića,koja je do prije ovog kola zauzimala druge mjesto.


Prvu ozbiljniju priliku na utakmici propustili su gosti kada je Nermin Slomić izašao sam pred golmana Mujkića ali je naš golman bio na visini zadatka i odbranio njegov šut.

U 21.min Jasmin Ćehajić donosi našem timu prednost od 1:0,a sa ovim rezultatom i završeno je prvo poluvrijeme. Odličnu igru odnosno najbolju u toku dosadašnjeg dijela prvenstva u drugom poluvremenu naš tim kruniše sa još dva gola. U 51.min. Jasmin Ćehajić drugim golom na utakmici povećava prednost Budućnosti na 2:0. Semir Dedić u 72.min. desetim golom u sezoni postavlja konačnih 3:0.


Ova pobjeda naš tim ostavlja na prvom mjestu sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Malešića. U narednom kolu odnosno posljednjem u jesenjem dijelu sezone naš tim gostuje kod ove sezone veoma dobre ekipe Lokomotive iz Miričine.Prije ove utakmice tačnije u srijedu 14.11.2018.god.Budućnost će odigrati utakmicu 1/16 finala Kupa TK,a protivnik je ekipa Mladost 78. Vukovije.

Foto galeriju sa utakmice Budućnost - Čelić možete pogledati klikom OVDJE.

FK BUDUĆNOST  - NK ČELIĆ 3:0 (J.Ćehajić 2x i S.Dedić)

FK BUDUĆNOST: Mujkić,Huskanović,Ćehajić,Smajlović,Sulejmanović(Šahbazović),Zukić,Zulić,Džinić(Mujić),O.Berbić,Fazlić,Dedić(E.Idrizović)

NK ČELIĆ: M.Slomić,Smajić,Smajlović,Kevrić(Kehić),Mrkaljević,N.Slomić,Karasuljić,Jašarević(Bjelkić),El.Mehmedović,Junuzović(Ahmetović),Ibrahimbašić

Nema komentara:

Objavi komentar