srijeda, 31. kolovoza 2011.

Iskra bolja nakon izvođenja penala

U utakmici Kupa NS FBiH odigranoj u Banovićima, Budućnost je poražena od Iskre nakon penala.
U regularnom dijelu susreta rezultat je bio 2:2,te se pristupilo izvođenju penala.Prisebniji su bili igrači Iskre,te se sa 4:1 plasirali u 1/16 finala Kupa BiH.

Banovićani su susret počeli u slijedećem sastavu : Bećirović,Kovačević,Džinić,Mustafić,Hasanović,Lugavić,Imamović,Pirić,Kavazović,Muminhodžić,Kurtić.U drugom poluvremenu priliku su još dobili Delić i Osmanović.
Budućnost je u prvom poluvremenu bila nešto konkretnija od gostiju,no pravih prilika nije bilo.Jedino vrijedno spomena jeste penal za Budućnost,koji je u gol pretvorio Kavazović.Gosti su uzvratili te izjednačili rezultat pogodkom sa 20-ak metara.Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.
U drugom poluvremenu ista stvar kao u prvom.Loša igra u kojoj su domaćini bili nešto konkretniji.To im se isplatilo kada je Budućnost dobila i drugi penal kojeg je realizovao Pirić.
I nakon toga identična situacija kao u prvom poluvremenu gosti dolaze do izjednačenja prekrasnim pogodkom sa 20-ak metara.Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i rezultat se nije mijenjao,te se pristupilo izvođenju penala.
Tu su prisebniji bili gosti,te su zasluženo slavili sa 4:1 i plasirali se u 1/16 finala Kupa BiH.




Nema komentara:

Objavi komentar