subota, 5. studenoga 2011.

Budućnost bolja od Omladinca

Danas je na "Gradskom" stadionu u Banovićima odigrana utakmica 13. kola Prve lige FBiH između Budućnosti i Omladinca.Na kraju su slavili domaćini rezultatom 4:3.

Budućnost je utakmicu počela u slijedećem sastavu:Husić,Čergić,Kovačević,Čolić,Čamrković,Ikanović,Imamović,Sarajlić,Sliško,Muminhodžić i Mujić,dok su u nastavku još priliku dobili Kurtić,Kavazović i Pirić.
Ekipa Omladinca u utakmicu ušla oslabljena ne igranjem nekoliko standardnih igrača,a na klupi za rezervne igrače su se našla samo 2 igrača.Za Omladinac su nastupili:Pejzić,Kešetović,Huseinbašić,Škahić,Suljić,Radulović,Halikanović,Lukić,Hećimović,Mešanović,Bratanović,dok je u nastavku susreta priliku dobio Brčkalić.

Budućnost dobro otvorila utakmica,te odmah na početku zaprijetila gostima iz Mionice.Ipak rezervisti Budućnost nisu bili precizni.Odličnu priliku za gol imao je Muhamed Muminhodžić,no šutirao je malo pored desne stative gola Omladinca.Zatim je uslijedila kazna za promašene prilike,kada su gosti izveli jednu brzu kontru u 26. minuti susreta,nakon koje je pogodak zabio debitant u dresu Omladinca Elvir Halikanović.Nakon primljenog gola Budućnost se brzo konsolidovala,te krenula naprijed po poravnjanje.To im se isplatilo kada 6 minuta nakon gola Omladinca odnosno u 32. minuti Muhamed Mujić pogađa za poravnjanje.Budućnost i dalje nastavlja istim ritmom u želji da dođe do 2. pogodka.Ali ponovo je uslijedila brza kontra gostiju koji su domaćine ponovo kaznili za promašene prilike,te poveli rezultatom 2:1,ponovo je strijelac bio Halikanović u 42. minuti susreta.Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao,te se otišlo na odmor pri rezultatu 1:2.

U drugom poluvremenu Munever Rizvić ubacuje u igru iskusnog Edisa Kurtića,dok kod gostiju u igru ulazi Enes Brčkalić.Već na samom početku drugog dijela susreta Budućnost ima 2 velike šanse,koje u gol nisu pretvorili najprije mladi Imamović,a zatim i Sarajlić.Nekoliko minuta kasnije,tačnije u 55. minuti Adnan Sarajlić se ipak upisuje među strijelce i pogađa za poravnjanje rezultata,nakon kornera kojeg je izveo Ikanović.Poslije poravnjanja rezultata Budućnost ponovo krenula u silovite napade prema gostujućem golu.Mladi reprezentativac BiH Muhamed Mujić u 65. minuti svojim drugim golom na utakmici dovodi Budućnost u vodstvo od 3:2.Ipak mladi Mujić se nije zaustavio na tome,te svojim 3. golom na utakmici u 70. minuti povećava rezultat na 4:2.Nakon vodstva od 4:2 Budućnost ipak smirila tempo igre,te željela da sačuva ovaj rezultat.Uglavnom se igralo na sredini terena.Ipak konačan rezultat u 84. minuti je postavio Elvir Halikanović svojim 3. golom na utakmici.Do kraja utakmice nije bilo većih prilika na obje strane,te je rezultat ostao 4:3.

U narednom kolu Budućnost očekuje još jedan kantonalni derbi i to u Gračanici,gdje se sastaju sa domaćom ekipom Bratstva.

FK "Budućnost"-NK "Omladinac" 4:3 (1:2),"Gradski" stadion u Banovićima 05.11.2011. u 13 sati i 30 minuta.
Mujić 32',Sarajlić 55',Mujić 65',Mujić 70' / Halikanović 26',42',84'.







Nema komentara:

Objavi komentar