srijeda, 7. ožujka 2012.

Budućnost proljetni dio sezone otvara protiv Famos-SAŠK Napredka

U subotu 10.03.2012. nastavlja se takmičenje Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Budućnost u 16. kolu, odnosno početku drugog (proljetnog) dijela sezone dočekuje u Banovićima ekipu Famos-SAŠK Napredak.

Famos-SAŠK Napredak je prvi dio sezone završio na 14. poziciji sa osvojenih 17 bodova. Ipak to nije kraj problemima Prvoligaša iz Hrasnice, jer je u ovom prijelaznom roku klub napustilo 7 igrača, a samo 3 su stigla na stadion podno Igmana.
Sa druge strane Banovićani su sačuvali ekipu koja je nastupala u jesenjem dijelu prvenstva, a u klub se vratio i napadač Denis Hadžić koji je bio dugo vremena povrijeđen, te je stigao Elmin Suljić iz kalesijske Bosne, također napadač. Banovićani su apsolutni favoriti u ovom meču i samo pobjeda dolazi u obzir protiv oslabljenog Famos-SAŠK Napredka, a za goste bi bod bio ravan pobjedi.

Budućnost je na pripremnim utakmicama pokazala da se na nju ozbiljno može računati kao jednog od pretendenata za Premijer ligu. Banovićani u 5 utakmica zabilježili 2 remija i 3 pobjede, dakle nisu poraženi niti jednom.

Rezultati pripremnih utakmica Budućnosti:
Budućnost - Pomorac (Koštrena) 1-1 (Kavazović)
Budućnost - NŠ Robert Koren 3-3  (Mujić, Suljić)
Budućnost - Wisla Krakov (B ekipa) 1-0 (Čamrković)
Budućnost - Sloboda 1-0 (Sliško)
Budućnost - Radnički Lukavac 3-0 (Imamović, Osmanović, Čergić)

10.03.2012. (subota), Gradski stadion u Banovićima, Budućnost - Famos-SAŠK Napredak sa početkom u 14 sati i 30 minuta. 

Nema komentara:

Objavi komentar