subota, 10. ožujka 2012.

Minimalna pobjeda Budućnosti na početku proljetnog dijela prvenstva

Danas su na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 16. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Budućnost i Famos-SAŠK Napredak. Na kraju su domaći bili bolji, a strijelac pobjedonosnog pogodka bio je Emir Ikanović.

Budućnost dobro otvorila utakmicu, te se od samog početka vidjelo da Banovićani žele doći do nova 3 boda. Na početku susreta nekoliko prilika za domaće, no rezultat se nije mijenjao. Imali su i gosti svoje šanse, a do pogodka su htjeli doći uglavnom preko kontranapada. Kako je vrijeme odmicalo tako je meč bio zanimljiviji, a domaćini su sve više napadali u nadi da dođu do pogodka. Najbolju priliku za gol imao je kapiten Elvis Čergić, no prečka se ispriječila na putu do gola. Ipak otpor gostiju je slomljen polovinom prvog poluvremena kada novajlija Suljić ostavlja loptu za Emira Ikanovića koji sjajnim udarcem sa 20-ak metara matira golmana gostiju za kasnije će se ispostaviti konačnih 1-0.
Do kraja prvog poluvremena po još nekoliko prilika na obje strane.

U drugom poluvremenu Budućnost željela da dođe do 2. gola i da riješi pitanje pobjednika. U nekoliko navrata Banovićani nisu bili precizni, prvo Sarajlić koji neometan šutira glavom, ali pravo u golmana Famos-SAŠK-a da bi nešto kasnije Suljić izašao sam pred golmana, ali ni on nije bio precizan. U nastavku Budućnost igrala nešto povučenije u želji da sačuva ovaj rezultat i upiše nova 3 boda, dok su sa druge strane Hrasničani sve karte bacili u napad. Banovićani su uspjeli odoliti napadima gostiju, te je na kraju pobjedu sasvim zasluženo upisala Budućnost.
Budućnost se ovom pobjedom probila na 3. mjesto sa 2 boda zaostatka za vodećom Čapljinom. U narednom kolu Budućnost gostuje u Velikoj Kladuši gdje će odmjeriti snage sa domaćim Krajišnikom.

Budućnost: Husić, Čamrković, Čergić, Kovačević, Čolić, Ikanović, Sarajlić, Imamović, Sliško, Osmanović i Suljić. Još su igrali Muminhodžić, Smajić i Kavazović.

Treba istaći i to da su domaći navijači popularni Ljumani pružali podršku domaćim fudbalerima svih 90 minuta, te su tako napravili sjajnu atmosferu na stadionu pogotovo početkom 2. poluvremena.









Nema komentara:

Objavi komentar