subota, 24. ožujka 2012.

Budućnost remizirala sa Orašjem

Danas su na Gradskom stadionu u Banovićima snage odmjerili Budućnost i Orašje, na kraju nije bilo pobjednika, a meč je završen rezultatom 1-1.

Da su u Banoviće došli da se nadigravaju gosti su pokazali već na samom početku. Bili su dostojan protivnik Budućnosti, te su često nakon kontranapada znali zaprijetiti golu Husića. Hrabra i odlučna igra isplatila im se kada Pavo Živković sjajnim udarcem sa oko 25 metara matira Husića za vodstvo gostiju od 1-0. Nakon primljenog gola Budućnost pojačala ritam igre u nastojanju da se do poluvremena dođe do izjednačenja. Ipak na odmor se otišlo pri rezultatu 0-1, nakon što su se gosti oduprijeli napadima Budućnosti.

U drugo poluvrijeme Budućnost ulazi bolje u meč, te se od samog početka vidjelo da Banovićani silno žele izjednačenje. Nakon nekoliko sjajnih prilika koje u gol nisu pretvorili Suljić, a potom i Imamović, Budućnost je stigla do izjednačenja preko novajlije Elvina Suljića koji je glavom matirao golmana gostiju za izjednačenje, to je ujedno bio i njegov prvi gol u dresu Budućnosti.
Nakon toga slijedi prava opsada gola gostiju. Prvo Suljić šutira preko gola, da bi zatim i Muminhodžić i Čamrković bili neprecizni. Gosti su željeli da sačuvaju ovaj rezultat, te su prijetili uglavnom preko kontranapada. Na kraju su uspjeli u namjeri da dođu do boda te je utakmica završena podjelom bodova.

Budućnost: Husić, Čergić, Kovačević, Čamrković, Čolić, Ikanović, Sliško, Imamović, Kavazović, Mujić i Suljić. Još su igrali: Muminhodžić, Pirić i Kurtić.

Budućnost - Orašje 1-1 ( Suljić, Živković)




Nema komentara:

Objavi komentar