ponedjeljak, 11. lipnja 2012.

Pobjeda zeleno-crnih za kraj sezone i vicešampionsku titulu

U okviru posljednjeg 30. kola Prve lige FBiH u Rodoču su snage odmjerili domaći Branitelj i Budućnost. Na kraju je Budućnost odnijela uvjerljivu pobjedu rezultatom 1-3 kojom je upisala nova 3 boda sa kojim se zadržala na 2. poziciju. Strijelci za Banovićane bili su Lugavić, Kovačević i Muminhodžić.

Ipak nije dobro počelo za Banovićane jer već na samom početku susreta tačnije u 10. minuti Branitelj preko Marića dolazi u vodstvo. Do odmora Budućnost ipak smogla snage te izjednačila rezultat na 1-1 u 37. minuti preko Kenana Lugavića. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku bolja igra Budućnosti koja je krunisana sa još 2 gola i pobjedu od 1-3. Prvo je u 77. minuti Adis Kovačević pogodio za 1-2, da bi u 80. minuti rezervista Muhamed Muminhodžić postavio konačan rezultat susreta 1-3. Bila je ovo 4. uzastopna pobjeda Budućnosti sa kojom je zeleno-crni tim stigao na 54 boda što je bilo dovoljno za 2. poziciju, sa 7 bodova manje od prvoplasirane Gradine i 2 boda više od trećeplasiranog Viteza.

Budućnost: M. Husić, Čamrković, Čolić, Džinić, Kovačević, Lugavić, Delić, Pirić, Ikanović, Suljić i Osmanović, dok su u nastavku još priliku dobili: A. Husić, Hadžić i Muminhodžić.

Nema komentara:

Objavi komentar