subota, 8. ožujka 2014.

Mršavi bod Budućnosti protiv Branitelja

Fudbaleri Budućnosti su u okviru 17. kola Prve lige FBiH na svom terenu dočekali mostarski Branitelj i na kraju stigli tek do boda. Utakmica je završena nepopularnim rezultatom 0-0, uprkos mnoštvu prilika koje su zeleno-crni propustili.


Budućnost je bolje otvorila susret i na samom početku Salihović propušta dobru priliku za gol, a njegov šut odlazi malo iznad prečke. Nedugo nakon toga Kavazović se našao u izglednoj prilici za gol, ali sa svega par metara šutira preko gola. Do kraja 1. poluvremena bilježimo još dalekometni šut Mujića koji je završio par centimetara iznad gola, te nekoliko kontranapada gostiju koji nisu donijeli mnogo uzbuđenja. Ono što je obilježilo 1. poluvrijeme jeste crveni karton napadača gostiju, koji je pred sami kraj poluvremena napravio veliku glupost i zaradio 2. žuti karton.

Igrački nadmoćnija Budućnost u 2. poluvremenu nastavlja sa pritiskom. Najprije se mladi Mehić nije dobro snašao pred golom gostiju u izglednoj situaciji, a zatim i Mujić na asistenciju Mehića glavom šutira pored gola. Ofanziva domaćih i opsada gola Branitelja nastavila se i dalje. Redale su se prilike, a neprisebni su bili Zoletić u 2 navrata, te Salihović. Pred sami kraj susreta velika uzbuđenja pred golom Branitelja. Kavazović se našao u prilici za gol, no njegov šut ponovo završava iznad gola. Samo nekoliko minuta kasnije isti igrač promašuje najbolju priliku na utakmici kada sa 2 metra šutira direktno u golmana gostiju. Budućnost je tako stigla tek do boda, a dominacija i terenska incijativa su na kraju se ispostavilo bile jalove. U narednom kolu Budućnost gostuje u Bugojnu kod Iskre.

Budućnost: Husić, Čamrković, Zoletić, Džinić, Mahmutović (Kovačević), Trumić, Salihović, Mehić (Lugavić), Delić, Kavazović, Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar