četvrtak, 20. ožujka 2014.

Iskra stigla do pobjede u 94. minuti, kantonalni derbi u narednom kolu

18. kolo Prve lige FBiH donijelo je triler završnicu na susretu u Bugojnu gdje je domaća Iskra dočekala Budućnost i do vrijedne pobjede stigla u 94. minuti susreta. Iako su Banovićani bili nadomak osvajanju boda, rezervista Galin je u sudijskoj nadoknadi matirao Mujkića za veliko slavlje igrača Iskre. Budućnost je odolijevala napadima domaćina sve do te kobne 94. minute kada je Galin ostavio zeleno-crne bez boda.

Budućnost: Mujkić, Zoletić, Čamrković, Mahmutović (od 81. Čolić), Džinić, Trumić, Salihović (od 87. Gogić), Kavazović, Mehić (od 46. Osmanović), Delić, Husić.

Budućnost pod imperativom pobjede protiv Gradine

U narednom 19. kolu Budućnost će biti domaćin srebreničkoj Gradini. Budućnost je u ovom susretu pod imperativom pobjede, budući da banovićki tim na prvoligaškoj tablici trenutno zauzima 13. poziciju sa svega 17 bodova. Novi domaći kiks bi Budućnost ponovo doveo u jako tešku situaciju, te bi do kraja slijedila grčevita borba za opstanak. Gosti iz Srebrenika nešto rasterećeniji ulaze u susret jer zauzimaju 10. poziciju sa 25 bodova. Duel ove 2 ekipe u jesenjem dijelu prvenstva pripao je Gradini koja je u Srebreniku slavila minimalnu pobjedu.

Utakmica je na rasporedu 22.03.2014. (subota) sa početkom u 15 sati.

Glavni sudija: Eldis Prošić (Cazin)
Pomoćne sudije: Nikola Bošnjak (Pelagićevo) i Mario Grgić (Orašje)
Četvrti sudija: Sanel Silić (Cazin)
Delegat: Vladimir Glavaš (Drinovci)
Kontrolor suđenja: Mustafa Tabak (Sarajevo)

Nema komentara:

Objavi komentar