subota, 10. svibnja 2014.

Zlata vrijedna pobjeda Budućnosti u Gračanici

Fudbaleri Budućnosti su današnjom pobjedom u Gračanici kod domaćeg Bratstva povećali svoje šanse za očuvanje prvoligaškog statusa. Budućnost je do izuzetno važna 3 boda stigla preokretom, prvo je za izjednačenje pogodio Trumić, da bi Kavazović svojim prvijencom donio preokret i novu pobjedu zeleno-crnih.


Banovićki tim u susret ušao oslabljen ne igranjem najboljeg strijelca ove sezone Mujića, dok je Zoletić pauzirao također zbog kartona. Prvo poluvrijeme utakmice proteklo u ispitivanju snaga i bez većih uzbuđenja. Bilježimo tek ponekoliko kontranapada na obje strane koji nisu donijelu promjenu rezultata.

U drugom poluvremenu domaćini na samom otvaranju stižu do vodstva. Ipak gol nije mnogo uticao na fudbalere Budućnosti koji su nakon primljenog pogotka zaigrali još bolje, a redale su se prilike pred golom Bratstva. Radost domaćina kratko je trajala kada Trumić svega 5 minuta nakon vodećeg gola izjednačava rezultat i susret vraća na početak. Na krilima izjednačujućeg gola zeleno-crni uspijevaju za svega 2 minute preokrenuti meč i stići do važne pobjede. Kavazović je pogodio za veliki preokret i vrijednu pobjedu kojom Budućnost znatno povećeva svoje šanse za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

U prilog Budućnosti ide i podatak da je Travnik izborio opstanak u Premijer ligi BiH čime će iz Prve lige ispasti 3 ekipe. Uz veći otpisani Troglav, te najvjerovatnije i Iskru tražiće se još 1 putnik u niži rang. Budućnost trenutno zauzima 13. poziciju sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i Igman, ali sa lošijom gol razlikom. Naredno kolo koje je na rasporedu već u srijedu (14.05.) donosi nam duel Budućnosti i GOŠKa, gdje su Banovićani pod imperativom pobjede, a u slučaju iste napravio bi se ogroman iskorak ka opstanku u Prvoj ligi FBiH.

Nema komentara:

Objavi komentar