subota, 23. kolovoza 2014.

Minimalna pobjeda protiv Čapljine

Danas su na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 3. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Budućnost i Čapljina. Pobjedu je na kraju slavio banovićki tim minimalnim rezultatom, a strijelac pobjedonosnog pogotka za Budućnost bio je Eldin Trumić.



Trenutak odluke desio se na samom početku susreta, kada Trumić fantastičnim volej udarcem pogađa gol gostiju za novu pobjedu Budućnosti. Nedugo nakon gola, mladi veznjak Budućnosti Mustafić je u solo prodoru, no njegov udarac odlazi malo pored gola gostiju. Trumić se ponovo našao u prilici za gol, ali njegov udarac glavom sa gol crte izbacuju fudbaleri Čapljine. Ni gosti nisu bili bez prilika, ali njihova 3 udarca odlaze pokraj gola Mujkića. Sve vrijedno pomena na ovoj utakmici vidjeli smo u 1. poluvremenu, dok su zeleno-crni u nastavku nastojali sačuvati stečenu prednost i ubilježiti nova 3 boda. Kontrolisali su nogometaši Budućnosti utakmicu i blagom terenskom incijativom nisu dozvolili protivniku da dođe u izgledniju priliku za gol. Na kraju su zeleno-crni uspjeli u svojoj namjeri i stigli do 3 boda, čime se bodovni saldo Budućnosti popeo na 6 bodova. Bila je ovo i premijerna utakmica pred domaćom publikom, koja je uspješno odrađena.


Budućnost trenutno zauzima 3. poziciju sa 6 bodova iz 3 kola, dok je i dalje prvoplasirana ekipa Goražda sa stopostotnim učinkom i 9 osvojenih bodova. U narednom kolu Budućnost se sastaje sa još jednim klubom iz Čapljine - GOŠK-om.

Budućnost: Mujkić, Čamrković, Đezić, Kovačević, Džinić, Imamović, Mustafić, Trumić, Salihović, Husić, Jaranović.

Nema komentara:

Objavi komentar