srijeda, 3. rujna 2014.

Gradina deklasirala Budućnost

Danas su igrani susreti završnice Kupa FBiH, a banovićka Budućnost bila je gost srebreničkoj Gradini. Domaćini su ostvarili ubjedljivu pobjedu i deklasirali Budućnost rezultatom 4-0. Strijelci za Gradinu bili su Šehrić, Balaban, Mehić i Salibašić.

Terensku dominaciju fudbaleri Gradine iskoristili su već na početku susreta, kada Salibašić pogađa za vodstvo domaćih fudbalera. Nastavili su domaćini u istom tempu i nedugo zatim stigli i do 2. pogotka. Ovoga puta strijelac je bio Šehrić. Do kraja prvog dijela susreta Gradina je uspjela riješiti sve dileme oko prolaska u 1/16 finala Kupa BiH. Strijelac za 3-0 bio je Balaban.

U nastavku susreta Budućnost zaigrala za nijansu bolje, što je bilo i za očekivati sa obzirom da su domaćini imali veliku prednost. Ipak, nakon propuštenih par prilika, stigao je i 4. pogodak za Gradinu, kada pogađa Mehić. Do kraja susreta ostalo je ubjedljivih 4-0 za Gradinu koja se ovom pobjedom plasirala u 1/16 finala BiH, a Budućnost prokockala još jednu priliku za plasman u Kup BiH.

Naredni susret u okviru Prve lige FBiH Budućnost igra u subotu - 06.09.2014., a na Gradski stadion u Banovićima dolazi jablanička Turbina.

Nema komentara:

Objavi komentar