subota, 6. rujna 2014.

Budućnost sigurna protiv Turbine

Do treće ovosezonske pobjede došli su danas na Gradskom stadionu u Banovićima fudbaleri Budućnosti. Ovoga puta su zeleno-crni na svom terenu bili bolji od jablaničke Turbine i na kraju slavili sasvim zasluženu pobjedu rezultatom 3-1. Mrežu Turbine danas su pogađali Mirnes Salihović, koji je bio dvostruki strijelac, te mladi veznjak Budućnosti Safet Mustafić.


Izuzetno otvorenu i napadački orijentisanu utakmicu bolje su otvorili banovićki fudbaleri koji su već nakon 20 minuta imali sigurno vodstvo od 2-0. Najprije je pogodio Salihović za vodstvo Budućnosti, da bi nedugo zatim i Mustafić svojim prvijencom ove sezone povećao prednost banovićkog tima.

Početkom drugog dijela gosti su stigli do pogotka i time pokazali da žele doći do povoljnog rezultata i da u Banoviće nisu došli sa bijelom zastavicom. Za smanjenje rezultata precizan je bio golgeter jablaničkog tima - Kudra, koji je smanjio prednost Budućnosti i unio novu dozu neizvjenosti u meč. Ipak, bolja igra, te terenska incijativa zeleno-crnih došla je na naplatu sredinom drugog dijela igre, kada Salihović svojim drugim pogotkom ovjerava pobjedu Budućnosti i donosi nova 3 boda. Budućnost tako nakon 5 odigranih kola Prve lige FBiH na svom kontu ima 9 bodova i nalazi se u gornjem dijelu prvoligaške tabele.

Naredno, šesto kolo Prve lige donosi nam derbi utakmicu u Kaknju između starih rivala - kakanjskog Rudara i Budućnosti.

Budućnost: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čamrković, Džinić, Imamović, Mustafić, Trumić, Jaranović, Salihović i Husić.

Budućnost - Turbina 3-1 (Salihović 2x, Mustafić / Kudra)

Nema komentara:

Objavi komentar