srijeda, 1. listopada 2014.

Memorijalna utakmica "Edib Čergić-Čari" završena bez pogodaka

Devetnaesta po redu memorijalna utakmica "Edib Čergić-Čari", koju svake godine organizuje FK Budućnost u znak sjećanja na rahmetli Ediba, završena je bez pogodaka. Budućnost i Sloboda nisu pokazali mnogo, a jedna prilično troma i neuzbudljiva utakmica na kraju je završena miroljubivim rezultatom - 0-0.


Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo, tek ponekoliko poluprilika na obje strane, koje nisu donijele mnogo uzbuđenja. U nastavku susreta obje ekipe zaigrale u kombinovanim sastavima, a gledatelji su mogli vidjeti preslikanu igru iz prvog dijela susreta - bez mnogo prilika sa igrom uglavnom na sredini terena.

Na kraju susreta tročlani žiri u sastavu Mirsad Dedić, Zehrudin Kavazović i Rasim Mujezinović, izabrao je igrača koji stilom igre podsjeća na rahmetli Čarija, a titulu je ove godine ponio fudbaler Budućnosti, Mirnes Salihović.

Treba istaći i to da je u zeleno-crnom dresu danas zaigrao i Dilaver Zrnanović, koji je redove Budućnosti napustio nakon ispadanja iz Premijer lige u sezoni 2010/11, nakon čega je imao nekoliko domaćih i stranih angažmana. Kako stvari stoje, Zrnanović bi ponovo mogao zaigrati za Budućnost čime bi zeleno-crni dobili značajno pojačanje uoči nastavka prvenstva Prve lige FBiH.

Već u nedjelju (05.10.2014.) Budućnosti predstoji ligaška utakmica protiv rodočkog Branitelja.

Nema komentara:

Objavi komentar