nedjelja, 5. listopada 2014.

Prekinut susret devetog kola Prve lige FBiH između Budućnosti i Branitelja

Susret devetog kola Prve lige FBiH u kome su snage odmjerili Budućnost i Branitelj iz Rodoča, prekinut je sredinom drugog poluvremena nakon fizičkog napada golmana gostujuće ekipe Romea Mitrovića na glavnog sudiju meča Darka Gedžića. Mitrović je prethodno zaradio žuti karton, a nakon što mu je glavni sudija isti pokazao Mitrović je fizički nasrnuo na suca, koji je nakon konsultacija sa svojim pomoćnicima i delegatom susreta odlučio da igrače obje ekipe pošalje u svlačionice i prekine susret. Gostujući golman tako je u mnogome olakšao put zeleno-crnim do 3 boda, a sebi i svojoj ekipi načinio ogromnu štetu. Treba istaći i to da su igrači Budućnosti do prekida imali vodstvo od 1-0, a strijelac je bio Adis Kovačević nakon kornera i greške upravo golmana Branitelja.

Prvi dio ovog neuzbudljivog susreta za zaborav. Bez mnogo prilika, sa svega par pokušaja sa distance koji svakako nisu mogli promijeniti rezultat susreta. U drugom dijelu Budućnost krenula malo ofanzivnije, te su terenskom incijativom nastojali ugroziti gol Branitelj. Nepovezana igra nije donijela ništa konkretno. Ipak nakon jednog kornera i ubačaja Jaranovića, lopta je preletila sve igrače i golmana Branitelja da bi je stoper Budućnosti Kovačević ubacio u gol za veliku radost domaćih igrača. Ubrzo nakon pogotka uslijedio je i već pomenuti prekid utakmice.

Nakon zasjedanja Disciplinske komisije NS FBiH biće poznat službeni ishod ove utakmice, no već sada je jasno da će Budućnost ubilježiti nova 3 boda. Ostaje još samo pitanje sa kakvim će se sankcijama susresti Romeo Mitrović i HNK Branitelj, budući da se za ovakav ispad očekuju rigorozne kazne od strane NS FBiH.

U narednom kolu Budućnost gostuje kod lidera prvoligaške tabele - Goražda.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Zoletić, Delić, Čamrković, Imamović, Trumić, Mustafić, Jaranović, Husić (Aljukić) i Salihović.

Nema komentara:

Objavi komentar