srijeda, 8. listopada 2014.

Službeno: Budućnost-Branitelj 3-0

Odlukom Komisije za takmičenje NS FBiH, prekinuta utakmica 9. kola Prve lige FBiH između Budućnosti i Branitelja, registrira se službenim rezultatom 3-0 u korist Budućnosti.

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH na sjednici održanoj 08.10.2014. godine razmatrala je pitanje prekinute utakmice 9. kola Prve lige FBiH: FK "Budućnost" - HNK "Branitelj", igrane 05.10.2014. godine u Banovićima. 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta, kao i pregledom video zapisa sa utakmice, Komisija je utvrdila da je prekid utakmice izazvao igrač HNK "Branitelj" Mitrović Romeo, te je shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS/FS BiH utakmicu registrirala službenim rezultatom 3:0 u korist FK "Budućnost".

Komisija za takmičenje NS FBiH cjelokupan spis predmeta proslijedila je Disciplinskoj komisiji na dalje razmatranje i postupanje.

Podsjetimo, utakmica 9. kola Prve lige između Budućnosti i Branitelja prekinuta je u 65. minuti susreta, kada Romeo Mitrović nakon žutog kartona fizički napada glavnog sudiju susreta Darka Gedžića iz Brčkog. Budućnost sada ima 15 osvojenih bodova i nalazi se na diobi 5. i 6. mjesta prvoligaške tabele.

Nema komentara:

Objavi komentar