ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Budućnost se pobjedom protiv Goražda približila vrhu tabele

U okviru 25. kola Prve lige FBiH zeleno-crni su na domaćem terenu savladali Goražde minimalnim rezultatom 1-0. Strijelac za Banovićane bio je Anel Husić, koji se po šesti put ove sezone upisao u listu strijelaca. Budućnost je ovom pobjedom smanjila bodovni zaostatak u odnosu na lidera prvenstva na svega tri boda, pet kola prije kraja takmičarske sezone.


Utakmica je bila od velike važnosti za obje ekipe, budući da sa porazom ispadaju iz utrke za prvo mjesto. Prvo poluvrijeme donijelo je izuzetno grubu i opreznu igru sa obje strane, bez mnogo izglednih prilika za gol. U finišu prvog dijela susreta prava drama na Gradskom stadionu u Banovićima. Najprije je u 40. minuti susreta Čamrković nakon gužve na terenu dobio direktan crveni karton, da bi nedugo zatim, u 45. minuti Husić pogodio za vodstvo Budućnosti.

Na otvaranju drugog dijela susreta sjajna prilika za goste iz Goražda, ali Mujkić odličnom intervencijom spašava Budućnost. Zaprijetili su i domaći igrači nekoliko puta iz kontranapada, ali se rezultat nije mijenjao. U 60. minuti susreta u šesnaestercu Goražda lopta pogađa u ruku jednog od igrača, no glavni sudija susreta se nije uglasio, uprkos burnim protestima kako na terenu, tako i na tribinama. Sredinom drugog dijela, igrač Goražda Sarvan je zaradio drugi žuti karton te je isključen. Ubrzo nakon toga Goraždani imaju priliku za izjednačenje, no lopta odlazi preko gola. Pred sami kraj susreta Budućnost je imala priliku da riješi sve dileme oko pobjednika, no situaciju četiri na tri u korist Banovićana u nepovrat je bacio Husić, čiji udarac odlazi daleko iznad gola.

Budućnost je ovom pobjedom svoj bodovni saldo povisila na 47 bodova, koliko imaju i Gošk, te Bratstvo, a Mladost koja je i dalje na vrhu prvoligaške tabele sada ima svega tri boda više. U narednom kolu Banovićani putuju u Konjic gdje će snage odmjeriti sa domaćim Igmanom.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čamrković, Džinić, Ikanović (Idrizović), Aljukić, Trumić (Redžić), Jaranović, Mustafić (Mahmutović) i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar