nedjelja, 26. srpnja 2015.

Memorijalni turnir u Jelahu: Pobjeda protiv Bosne, poraz od Borca u finalu

Budućnost je ovog vikenda zauzela učešće na Memorijalnom turniru u Jelahu, u sklopu kojeg je odigrala dvije utakmice. Najprije su zeleno-crni savladali visočku Bosnu rezultatom 2-1, da bi u finalu turnira fudbaleri Budućnosti doživjeli poraz od domaćina - Borca rezultatom 1-0.


U polufinalnom susretu koji je igran u subotu, Budućnost je preokretom stigla do pobjede protiv novog prvoligaša - visočke Bosne. Bosna je u 9. minuti susreta preko Čabaravdića stigla do vodstva, da bi u drugom dijelu susretu zeleno-crni preokrenuli rezultat u svoju korist. Prvo je u 60. minuti novajlija Adnan Zulić pogodio za izjednačenje, da bi u 80. minuti susreta Eldin Trumić postigao pobjedonosni pogodak. U drugom polufinalnom susretu, domaći Borac je rezultatom 4-2 bio bolji od gračaničkog Bratstva.

Finale turnira, koje je bilo na rasporedu danas, pripalo je domaćinima koji su minimalnim rezultatom savladali Budućnost. Za najboljeg igrača turnira proglašen je fudbaler Budućnosti Adnan Zulić.

Budućnost je na ovom turniru odigrala dvije izuzetno dobre utakmice u sklopu priprema za narednu sezonu koja počinje 08.08.2015.

Nema komentara:

Objavi komentar