srijeda, 5. kolovoza 2015.

Rudarski derbi na početku prvenstva

U vikendu koji nam predstoji počinje takmičarska sezona Prve lige FBiH, a Budućnost će u okviru prvog kola ugostiti svog starog poznanika i rivala kakanjski Rudar. Meč je na rasporedu 08.08. (subota) sa početkom u 17 sati i 30 minuta.


Budućnost će u novu sezonu ući oslabljena budući da su klub napustili standardni prvotimci Anel Husić i Arnel Delić. Pored navedene dvojice klub su napustili Emir Ikanović, Muamer Zoletić i Mirnes Salihović. Od novopristiglih pojačanja treba istaći povratak Eldara Kavazovića, koji se vratio u Budućnost nakon sezone provedene u Čeliku. Pored Kavazovića u klub su stigli i Adnan Zulić iz tojšićke Sloge, Adel Demirović iz Prokosovića, te Eldar Bektić, nekadašnji igrač Radničkog iz Lukavca.

Što se tiče ambicija banovićkog prvoligaša, svakako je da će prioritetni cilj biti opstanak u prvoligaškom društvu, s obzirom da će zbog skraćenje Premijer lige ispasti veći broj klubova nego prethodnih sezona, što će ovisiti od broja ekipa iz Federacije koje će napustiti Premijer ligu. Međutim zeleno-crni imaju ekipu koja je duže vremena na okupu i koja je uigrana, što su pokazali i prethodne sezone, tako da će ukoliko im se ukaže prilika sigurno ići i na sami vrh tabele.

Nema komentara:

Objavi komentar