četvrtak, 26. svibnja 2016.

Četvrti uzastopni poraz Budućnosti: Od prve do jedanaeste pozicije

Budućnost je danas u okviru 28. kola Prve lige FBiH ubilježila novi domaći poraz, a od zeleno-crnih ovoga puta bolji su bili fudbaleri Zvijezde rezultatom 1-0. Gol odluke postigao je Savić u 21. minuti iz penala. Bio je ovo četvrti uzastopni poraz Budućnosti, koja nakon 28. odigranog kola zauzima 11. poziciju, a podsjećamo da je nakon 14. kola bila prvoplasirana.


Sa obzirom da je situacija Budućnosti u okviru Prve lige FBiH već odavno riješena, u susretu protiv Zvijezde priliku je dobilo i nekoliko mladih fudbalera koji su imali slabiju minutažu tijekom sezone. Već u prvom napadu gosti iz Gradačca su mogli stići do prednosti, ali ne koriste konfuznost u odbrani banovićke ekipe. Nakon toga nekoliko poluprilika na obje strane, no bez mnogo uzbuđenja. U 21. minuti dešava se odlučujući trenutak. Jedan od igrača Zvijezde je oboren u šesnaestercu Budućnosti, a glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Savić. Kako se na kraju ispostavilo taj pogodak je i odlučio pobjednika. Do kraja poluvremena još jedna prilika za Zvijezdu, ali udarac glavom odlazi malo pokraj gola Mujkića.

I u drugom dijelu susreta gosti su bili nešto bolji, iako se uglavnom igralo na sredini terena. Imala je Zvijezda odličnu priliku da udupla svoju prednost, no stativa se ispriječila i tako je ostalo konačnih 0-1.

Novim porazom Budućnost je pala na jedanaestu poziciju, a podsjećanja radi nakon četrnaestog kola zeleno-crni su zauzimali prvu poziciju, i u periodu od 14.-28. osvojili su svega četrnaest bodova. Zvijezda je sa pobjedom stigla do prve pozicije, te su tako na najbolji mogući način iskoristili kiks Metalleghea. U narednom kolu Banovićani gostuju u Visokom kod Bosne, a nakon toga u posljednjem kolu dočekuju lukavački Radnički.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Mahmutović, Džinić, Kavazović, Trumić, Demirović, Mustafić, Idrizović, Smajlović, Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar