srijeda, 25. svibnja 2016.

Zeleno-crni u kantonalnom derbiju dočekuju Zvijezdu

U srijedu 25.05.2016. sa početkom u 17 sati i 30 minuta na rasporedu je vanredno, 28. kolo Prve lige FBiH, u kome će Budućnost na svom terenu u kantonalnom derbiju dočekati drugoplasiranu Zvijezdu iz Gradačca. Susret koji za zeleno-crne nema nikakav rezultatski imperativ, ali za goste iz Gradačca izuzetno važna utakmica u borbi za Premijer ligu. Budući da su fudbaleri Budućnosti već odavno ispali iz utrke za prvaka, te da je obezbijeđen opstanak, do kraja sezone moći će odigrati rasterećeno, a priliku bi mogli dobiti i igrači koji su imali slabiju minutažu ove sezone. U prethodna dva kola Budućnost je poražena, najprije kod kuće od Novog Travnika rezultatom 0-2, a zatim i na gostovanju u Jajcu rezultatom 1-0.


Iako se očekivalo da bi ovaj susret mogao razriješiti pitanje prvaka, da bi mogao biti derbi sezone, Budućnost je pred kraj sezone posustala i tako ispala iz utrke za prvaka, te gradačačku ekipu dočekuju rasterećeno. Biće to dobra prilika da na Gradskom stadionu u Banovićima vidimo otvoren, dopadljiv i nogomet za gol više, u kome će se obje ekipe nadigravati. Sa druge strane, gosti iz Gradačca ove sezone igraju jako dobro i trenutno se nalaze na drugoj poziciji sa dva boda manje od Metalleghea. Uprkos dobrim igrama, još uvijek nisu uspjeli anulirati prednost Jajčana i preokrenuti stvari u svoju korist. Sigurno je da će u Banoviće stići sa željom da osvoje tri vrijedna boda, jer ih samo taj rezultat i dalje ostavlja u igri za elitni rang natjecanja.

Što se borbe za opstanak tiče, već četiri kola prije kraja prvenstva bilo je sve riješeno. Nakon što se završila premijerligaška sezona, saznali smo putnike u niži rang takmičenja, a to su Sloga, Branitelj, te Podgrmeč.

Nema komentara:

Objavi komentar