subota, 25. veljače 2017.

Bez golova u susretu Budućnosti i Drine, generalka protiv dobojske Sloge

U srijedu su na pomoćnom terenu u Banovićima, fudbaleri Budućnosti odigral i šesti pripremni meč, a protivnik je bila zvornička Drina, član Prve lige RS. Susret je završio bez pogodaka, a bliži pobjedi bili su gosti iz Zvornika. Drina je propustila nekoliko izglednih prilika za pogodak, a u dva navrata je Mujkić sjajnim intervencijama spašavao svoj gol. Najbolju priliku za zeleno-crne propustio je Pirić čiji udarac odlazi malo pokraj gola Drine.


Budućnost je prije meča sa Drinom odigrala još pet pripremnih susreta, gdje su zeleno-crni ubilježili dvije pobjede, dva remija, te jedan poraz. Banovićani su bili bolji od Priluka (1-0), te Prokosovića (6-1), remizirali su protiv tojšićke Sloge (1-1) i Sloge iz Simin Hana (1-1), dok su poraz ubilježili od gradačačke Zvijezde rezultatom 3-1.

Proljetni dio sezone Prve lige FBiH počinje narednog vikenda, a u prvom kolu Budućnost u kantonalnom derbiju dočekuje Bratstvo. Generalka pred početak drugog dijela prvenstva igra se sutra u Banovićima protiv dobojske Sloge.

Nema komentara:

Objavi komentar