subota, 4. veljače 2017.

Budućnost remizirala sa Slogom

Danas je na pomoćnom terenu u Banovićima odigran pripremni susret između Budućnosti i Sloge (Simin Han). Susret je završio neriješenim rezultatom, a jedini gol za Banovićane postigao je Ćamil Smajlović.


Iako je vrijeme bilo idealno za igru, obje ekipe nisu prikazale dopadljivu igru. Igralo se dosta čvrsto i grubo na obje strane, bez mnogo prilika za pogodak. Na samom početku susreta, mladi štoper Budućnosti Hazim Đezić imao je neugodnu povredu, te nije mogao nastaviti susret. Ipak nije u pitanju ozbiljnija povreda, a Đezić bi trebao biti spreman za nastavak prvenstva. U prvom dijelu susreta Zulić je propustio odličnu priliku za pogodak, kada nakon centaršuta Beširovića nije uspio zahvatiti loptu. Poslije toga nova sjajna prilika za Budućnost, ali Mujićev udarac glavom odlazi malo iznad gola Sloge. Gosti su prvu pravu priliku i grešku odbrane zeleno-crnih iskoristili, a Ibrahimović neometano sa 20-ak metara matira Mujkića. Do kraja prvog dijela susreta nije bilo mnogo uzbuđenja.
U drugom dijelu susreta po nekoliko izmjena u obje ekipe. Ponovo čvrsta igra, uglavnom na sredini terena bez izglednijih prilika za promjenu rezultata. Budućnost je stigla do izjednačenja pred sami kraj susreta. Smajlovićev udarac sa 20-ak metara zakačio je jednog od igrača Sloge, a lopta je promijenila smijer dovoljno da zavara golmana gostiju. Nakon toga još jedna izgledna prilika za banovićku ekipu, ali Mujić nije bio priseban, tako da je susret završio remijem.

Narednu provjeru Budućnost će igrati protiv Sloge iz Tojšića osmog februara, ponovo na pomoćnom terenu u Banovićima.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić (Šehić), Kovačević, Džinić, Mahmutović, Trumić, Mustafić, Pirić, Zulić, Beširović i Mujić. U drugom poluvremenu još su igrali: Lugavić, Jaranović, Aljukić, Ćehajić, Smajlović.

Nema komentara:

Objavi komentar