nedjelja, 23. travnja 2017.

Zeleno-crni savladali Goražde za bijeg iz opasne zone

Treću uzastopnu pobjedu danas su u Banovićima upisali fudbaleri Budućnosti, koji su u okviru 23. kola Prve lige FBiH minimalno savladali Goražde. Pobjedonosni pogodak za zeleno-crne postigao je Šehić u 10. minuti susreta. Današnjom pobjedom Budućnost je napravila bijeg iz opasne zone, te trenutno zauzima 10. poziciju.


Direktni obračun u borbi za opstanak bolje otvara banovićka ekipa i u prvih par minuta stvara nekoliko poluprilika. U 10. minuti susreta viđen je trenutak odluke, kada Šehić na centaršut Trumića glavom pogađa gol Goražda za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Nakon gola Budućnosti viđena je otvorenija, ali i grublja igra. Gosti iz Goražda ubrzo su se konsolidovali i počeli prijetiti. Mujkić je sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje, dok je na drugoj strani Zulić sjajnim volej udarcem šutirao malo iznad gola.


Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju domaći igrači, a već nakon par minuta igre prilika za Ibrića koji je neprecizan. Nakon toga i Beširović se našao u sjajno prilici za pogodak, ali je golman gostiju na visini zadatka. Ubrzo je uslijedio odgovor Goražda, a Mujkić novom fantastičnom intervencijom spašava Budućnost. Igrač Goražda je ostao sam, a udarac sa svega par metara Mujkić brani. Do kraja susreta zeleno-crni su ostali sa desetoricom jer je Mahmutović isključen, a ozbiljnijih prilika za promjenu rezultata nije bilo. Tako je banovićka ekipa uspjela slaviti i u trećem uzastopnom susretu i na taj način pobjeći iz opasne zone. Budućnost sada zauzima 10. poziciju prvoligaške tabele sa 31 osvojenim bodom. Naredno kolo donosi novi direktni obračun u borbi za opstanak kada Budućnost gostuje u Čapljini kod istoimene ekipe.

BUDUĆNOST: Mujkić, Šehić, Aljukić, Džinić, Mahmutović, Trumić, Mustafić, Ibrić (Berbić), Smajlović (Mujić), Beširović (Idrizović) i Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar